Beemsterburger
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1/4 ui, geschild en in repen gesneden
- 1/2 tomaat, in partjes gesneden
- peper en zout
- 2 dikke sneden brood, ontkorst
- 1 Beemsterburger
- enkele blaadjes jonge spinazie, gespoeld en droog gedept
- 2 plakjes mozzarella cucina
- oregano
- Laat wat olie smelten in een klein pannetje.
- Fruit de uireepjes glazig en laat ze zelfs een beetje kleuren.
- Voeg de partjes tomaat toe en laat ze zacht worden.
- Kruid met peper en zout.
- Snij twee rondjes uit het brood, die dezelfde grootte hebben als je Beemsterburger.
- Besprenkel de rondjes brood met wat olie en toast ze aan beide zijden.
- Bak de burger in een pan met wat olie. Zet een deksel op de pan als beide zijden mooi gekleurd zijn.
- Laat de burger verder garen tot de kaas uit de burger loopt.
- Leg 1 rondje toast op een bord.
- Verdeel de spinazieblaadjes over de toast en leg hierop de gebakken burger.
- Schep een flinke eetlepel (of 2) van de tomatenchutney op de burger en werk af met de mozzarella.
- Zet de burger nog even onder de grill, zodat de kaas kan smelten.
- Bestrooi met oregano.
- Zet het andere toastje schuin op de burger.
Serveer met mes en vork en geef er een portie handgesneden frietjes bij.
Reacties