Beemsterburger

Foto Cathy Van de Moortele
De Beemsterburger, van bij onze lokale keurslager. Gevuld met heerlijke Beemsterkaas. Maak er een Double Trouble Beemsterburger van, door er nog extra mozzarella op te laten smelten. Dang!

Wat hebben we nodig: 
  • olie
  • 1/4 ui, geschild en in repen gesneden
  • 1/2 tomaat, in partjes gesneden
  • peper en zout
  • 2 dikke sneden brood, ontkorst
  • 1 Beemsterburger
  • enkele blaadjes jonge spinazie, gespoeld en droog gedept
  • 2 plakjes mozzarella cucina
  • oregano
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat olie smelten in een klein pannetje.
  • Fruit de uireepjes glazig en laat ze zelfs een beetje kleuren.
  • Voeg de partjes tomaat toe en laat ze zacht worden.
  • Kruid met peper en zout.
  • Snij twee rondjes uit het brood, die dezelfde grootte hebben als je Beemsterburger.
  • Besprenkel de rondjes brood met wat olie en toast ze aan beide zijden.
  • Bak de burger in een pan met wat olie. Zet een deksel op de pan als beide zijden mooi gekleurd zijn.
  • Laat de burger verder garen tot de kaas uit de burger loopt.
  • Leg 1 rondje toast op een bord.
  • Verdeel de spinazieblaadjes over de toast en leg hierop de gebakken burger.
  • Schep een flinke eetlepel (of 2) van de tomatenchutney op de burger en werk af met de mozzarella.
  • Zet de burger nog even onder de grill, zodat de kaas kan smelten.
  • Bestrooi met oregano.
  • Zet het andere toastje schuin op de burger.
TIP:

Serveer met mes en vork en geef er een portie handgesneden frietjes bij.

Reacties