Kabeljauwhaasje met truffelpasta

Foto Cathy Van de Moortele
Soms ga je uit eten en krijg je zo'n smakelijk bord voor je neus, dat je je eigen gezin ook dat gerecht wil voorschotelen. Kabeljauwhaasje met truffelpasta. Ik wist meteen wie fan zou zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 2 kabeljauwhaasjes
  • peper en zout
  • boter
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 bakje boschampignons, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml culinaire room
  • 1 zomertruffel, fijngesnipperd
  • 100 gr verse erwtjes
  • verse tagliatelle
  • een handvol zeekraal, schoongemaakt
  • 100 gr garnaaltjes
  • 1 zomertruffel, in plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kruid de kabeljauwhaasjes aan beide zijden met peper en zout.
  • Vet een ovenschaal lichtjes in en leg er de kabeljauwhaasjes in.
  • Bak de kabeljauw 20 min.
  • Laat wat boter smelten in een grote pan.
  • Fruit het sjalotje glazig.
  • Voeg de boschampignons toe en laat ze even meebakken.
  • Blus met de witte wijn en laat die praktisch volledig uitkoken.
  • Giet de room bij de champignons en voeg de erwtjes toe.
  • Voeg de zomertruffel toe aan de saus.
  • Laat de saus zachtjes indikken.
  • Kook ondertussen de pasta gaar en pocheer de zeekraal in een apart pannetje.
  • Giet de pasta af en meng hem met een tang onder de saus.
  • Verdeel de pasta over 2 borden.
  • Haal de kabeljauwhaasjes uit de oven en leg ze op de pasta.
  • Werk af met zeekraal, grijze garnaaltjes en plakjes zomertruffel.
TIP:

De kabeljauwhaasjes moeten nog mooi glazig en sappig zijn. Laat ze niet langer in de oven staan dan nodig.
De zomertruffels koop ik bij Albert Heijn.

Reacties