Risotto uit Milaan

Foto Cathy Van de Moortele
Met risotto heb je altijd een winnaar. Neem er je tijd voor en gebruik je beste ingrediënten. Tenslotte wil je wel genieten.

Wat hebben we nodig:
  • scheutje olie
  • klontje boerenboter
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 200 gr arborio rijst
  • 100 ml witte wijn
  • 1 potje saffraan
  • 500 - 600 ml kippenbouillon, heet
  • 60 gr boerenboter
  • 50 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie met de boter warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Fruit de sjalotjes glazig.
  • Voeg de rijst toe en roer goed om, zodat alle korreltjes een laagje vetstof krijgen.
  • Blus de rijst met de witte wijn en laat hem bijna uitkoken.
  • Los de saffraan op in de bouillon.
  • Voeg 1 pollepel bouillon toe. Laat de rijst de bouillon volledig opnemen voor je de volgende lepel toevoegt.
  • Blijf bouillon in delen toevoegen en roer voorzichtig om tot de risotto gaar is.
  • Werk af met de boter en vers geraspte Parmezaanse kaas.
TIP:

Risotto maak je niet op voorhand klaar. Je eet hem à la minute.

Reacties