Kip saté met pindasaus

Foto Lana Joos
Je houdt ervan of je wilt er niet eens van proeven. Pindakaas is niet voor iedereen weggelegd. Ik ben fan! Zowel op brood (met confituur of met Fluff) als in deze pindasaus. Serveer de saus met kipsaté of scampi's.

Wat hebben we nodig:
  • 350 gr smeuïge pindakaas
  • 100 gr Thaïse kokoscréme
  • 45 ml water
  • 45 ml citroensap
  • 45 ml sojasaus
  • 15 ml vissaus
  • enkele druppels tabasco
  • een stukje verse gember, geschild en geraspt
  • 3 tenen look, gepeld en geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Mix alle ingrediënten in een hoge kom, met de staafmixer.
  • Klaar!
TIP:

Lekker met noodles!
De Thaïse kokoscrème is een klein blikje kokosroom, heel dik en romig. Aanrader! Te koop bij Delhaize.




Reacties