Alfredo
Wat hebben we nodig:
- 55 gr vetstof
- 235 ml (light) room
- 1 teentje look, gepeld en geperst
- 120 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 15 gr verse peterselie, fijngehakt
- peper
- Smelt de vetstof in een steelpannetje.
- Voeg de room toe en laat die doorwarmen (niet koken).
- Laat de kaas smelten in de room en voeg de look en peterselie toe.
- Kruid goed af met peper.
- Laat de saus nogmaals goed doorwarmen, maar laat ze niet koken.
Parmezaanse kaas is een harde, Italiaanse kaas. Koop een mooi stuk Parmigiano Reggiano en rasp zelf je kaas. Er zijn veel nepsoorten op de markt. Parmezaanse kaas kan nogal prijzig zijn. Heb je een strak budget, kies dan voor Grana Padano, het goedkopere maar daarom niet slechtere broertje van de grote Parmezaan.
Serveer deze saus over je favoriete pasta en geef er het blok Parmezaanse kaas bij, voor de liefhebber.
Reacties