Krokant kippetje

Amerikanen eten heel vaak kip en zelden wordt die in zijn pure vorm geserveerd. Denk maar aan de gekende chicken nuggets of de fastfood keten KFC met zijn buckets vol kippenvingers. Wij houden ook wel van een knapperig, krokant kippetje. Dit recept is makkelijk, superlekker en snel klaar. En je hebt niet veel ingrediƫnten nodig.

Wat hebben we nodig:
  • 5 teentjes look, gepeld en geperst
  • 60 ml olie
  • 25 gr paneermeel of panko
  • 20 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 4 kipfilets, zonder vel
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C. 
  • Verwarm de look in de olie om de smaken te laten samensmelten. Laat de olie afkoelen.
  • Meng de kaas met het broodkruim.
  • Doop de kipfilets eerst in de olie en dan in het kruim.
  • Leg de kipfilets in een ovenschaal en bak de kip gaar in zo'n 35 min.
TIP:

Panko is Japans broodkruim. Het is anders van structuur en smaak dan ons gekend paneermeel. Je vindt het bij de Aziatische speciaalzaak (toko) of in de betere supermarkt (Delhaize dus). Probeer beide versies eens en make up your mind wat jouw favoriet is.
Serveer de kip met gestoomde sugar snaps.

Reacties