Boterwafeltjes uit Parijs
Foto Lana Joos |
- 450 gr boter
- 3 zakjes vanillesuiker
- 400 gr kristalsuiker
- 600 gr patisseriebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 4 eierdooiers
- 4 eiwitten, tot sneeuw geklopt
- Klop de boter in de Kenwood met de suiker tot een romige massa.
- Zeef de bloem met het bakpoeder over de boter-suikermassa en klop ze erdoor.
- Voeg de dooiers één voor één toe en meng goed na elke toevoeging.
- Spatel de eiwitten door het deeg en dek de kom af.
- Zet het deeg 1 nacht in de koelkast.
- Rol kleine bolletjes deeg en laat je volledig gaan met het wafelijzer.
- Zorg dat het wafelijzer goed heet is. Het moet eigenlijk roken voordat je begint te bakken. Kies de malle met de fijnste hokjes.
Eén van mijn favoriete keukentoestellen, is mijn Kenwood Major Premier. Hubby kon me geen beter toestel cadeau doen. De Kenwood wordt hier dagelijks gebruikt en heeft er al heel wat uurtjes werk op zitten. Het was een investering, maar zeker en vast zijn geld waard.
Je kan ook een scheutje cognac toevoegen aan het deeg, voor extra smaak.
Vervang de vanillesuiker eens door het merg van 2 vanillestokken.
Dit recept is goed voor zo'n 200 wafeltjes.
Reacties