Pico de gallo

Foto Cathy Van de Moortele

Dit zomerse bijgerechtje moet je gewoon af en toe eens maken. Je kan pico de gallo opscheppen met tortilla chips of Mexicaanse gerechten of serveren als lekkernij bij gebakken zalm bijvoorbeeld. Ook bij de BBQ zal pico de gallo gesmaakt worden.
Deze keer heb ik de pico de gallo verrijkt met oranje paprikablokjes, heerlijk, en hem geserveerd bij gebakken zalm en spaghetti aglio e olio.

Wat hebben we nodig:

  • 1 kleine ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
  • 1 teen knoflook, gepeld en zeer fijn gesnipperd
  • 2 tomaten, ontkroond
  • 1/2 oranje paprika, schoongemaakt
  • platte peterselie, gesnipperd
  • sap van 1/2 limoen
  • peper van de molen
  • zout
  • enkele chilivlokjes

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de uiblokjes met de knoflook in een zeefje boven een kommetje en giet er kokend water over. Dit neemt het rauwe weg zonder de ui te garen. Laat de ui/knoflook uitlekken en afkoelen.
  • Snij de tomaten in kleine blokjes, net als de paprika. Doe ze samen in een kom en doe er de afgekoelde uien/knoflook bij.
  • Strooi de peterselie over de groentjes en verfris met het limoensap. 
  • Kruid met peper, een flinke snuif zout en chilivlokjes.
  • Zet de pico de gallo zeker 2u in de koelkast voor je hem serveert.

TIP:

In het originele recept gebruik je jalapeno pepers, maar ik heb voor een mildere versie gekozen met oranje paprika en er dan wat chilivlokjes aan toegevoegd voor pit.
Ben je fan van verse koriander? Gebruik die dan ipv de peterselie!

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties