Spaghetti burrata

Foto Cathy Van de Moortele

Heb je wel eens burrata in huis gehaald? Die glanzende witte bol mozzarella, met een kern van room binnenin? De ideale manier om je pasta romig te maken, zodat jij ten volle kan genieten van je kom spaghetti. Ik heb er gesauteerde kerstomaatjes aan toegevoegd, veel verse basilicum en getoaste pijnboompitjes. Komt het water je al in de mond? Dat dacht ik wel.

Wat hebben we nodig:

  • 100 gr spaghetti
  • zout
  • olijfolie
  • 175 gr kerstomaatjes, zonder kroontje
  • 2 tenen look, gepeld
  • peper van de molen
  • de blaadjes van 1 plantje basilicum, gescheurd
  • 1 burrata, uitgelekt
  • 20 gr pijnboompitjes, geroosterd in een droog pannetje

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een kookpot op het vuur met 2 l water en 20 gr zout. Breng het gezouten water aan de kook en voeg de spaghetti toe.
  • Ondertussen laat je wat olijfolie warm worden in een diepe hapjespan.
  • Doe de tomaatjes, samen met de tenen look, in de pan en laat ze op een medium vuur warm worden en openbarsten.
  • Kruid met peper en zout.
  • Kook de pasta al dente en voeg hem daarna toe aan de hapjespan, samen met een pollepel pastakookvocht. Dit zal het makkelijker maken om de pasta om te scheppen en je hebt het kookvocht nodig om de pasta nog even verder te garen en om de saus in te dikken.
  • Vis de look uit de pan en gooi hem weg.
  • Roer de basilicum door het gerecht en scheur de burrata open boven de pan. Verdeel de burrata in stukken en laat hem wegsmelten tussen de pasta.
  • Warm nog even goed door.
  • Werk af met de pijnboompitjes en nog enkele blaadjes basilicum en dien op.

TIP:

Dit is zo'n gerecht dat je op de bank wilt eten, met een dekentje en Netflix. Helemaal in je eentje, alles voor jou en niemand die erom geeft, dat je mond onder de saus zit.

Reacties