Camembert in de oven

Foto Cathy Van de Moortele
Hohoho.... van een voltreffer gesproken. Bij het opruimen van mijn kasten, kwam ik mijn cheesebaker tegen, een keramisch potje met deksel, dat ideaal is om kaas in de oven warm te maken. Bingo! Ik had net stokbroodjes gebakken en in de koelkast lag er camembert...

Wat hebben we nodig:
  • 1 camembert
  • enkele plukjes rozemarijn
  • 1 eetlepel walnoten, grof gehakt
  • 1 eetlepel honing, vloeibaar
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij het "korstdeksel" van de camembert. Gebruik hiervoor een lang scherp mes. Gooi het deksel niet weg, maar leg het terug op de kaas.
  • Leg de camembert in de cheesebaker. 
  • Met een scherp mesje snij je een paar keer door het deksel.
  • Prop de kleine plukjes rozemarijn in de sneetjes.
  • Strooi de noten over de kaas en werk af met de honing.
  • Bak de kaas 15 - 20 min met deksel.
  • Verwijder het deksel en zet de cheesebaker op een houten plank op tafel.
  • Schep het "korstdeksel" van de kaas nadat je de noten en honing er af gehaald hebt.
  • Dien op met vers gebakken stokbrood.
TIP:

Ook Brie doet het heel goed in de oven.

Reacties