Mini stokbroodjes

Foto Cathy Van de Moortele
Zijn ze niet prachtig? Deze kleine stokbroodjes zijn krakend vers en voortaan kan ook jij ze zelf bakken.

Wat hebben we nodig:
  • 130 gr water
  • 9 gr verse gist
  • 200 gr witte broodbloem (ik heb Mistral gebruikt)
  • snuifje zout
  • snuifje fijne griessuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water in de kom van de Kenwood en los er de gist in op.
  • Stort de bloem op het vocht en voeg het zout en de suiker toe.
  • Laat het deeg 11 min kneden op lage snelheid.
  • Bol het deeg losjes op en laat het 15 min rusten.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en laat ze 15 min rusten.
  • Vorm puntige broodjes van elke portie. 
  • Dek af met ingevet plasticfolie en laat 45 min rijzen.
  • Ondertussen verwarm je de oven voor op 230°C.
  • Bestuif de broodjes met wat koud water en snij ze in met een lame mesje.
  • Zet een bakje water in de oven voor extra stoom.
  • Bak de broodjes 30 min tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
TIP:

Je kan er ook ronde broodjes van maken.

Reacties