Linzensalade met merguez

Foto Cathy Van de Moortele
Ik kreeg een pakketje BBQ vleesvervangers toegestuurd van Greenway Foods. Niet zo moeilijk om daar een lekker gerechtje van te maken. De Kamado wordt hier steeds vaker gebruikt voor het grillen en roosteren van groenten en fruit. Vandaag was het niet anders. De linzensalade was snel klaar en een ideale begeleider bij deze plantaardige merguez. De worstjes zijn het lekkerst als je ze niet te heet bakt.

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr gele linzen, gewassen
  • olijfolie
  • 1/4 (rode ui), gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 koffielepel garam masala
  • 2 verse abrikozen, ontpit en in reepjes gesneden
  • verse peterselie, gesnipperd
  • 1 verpakking merguez worstjes van Greenway
  • verse abrikozen
  • enkele takjes verse rozemarijn
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de linzen in ruim water. Kruid ze pas na het garen met wat zout.
  • Giet de linzen af en laat ze uitdruppen.
  • Laat wat olijfolie warm worden in een pannetje en fruit de ui glazig.
  • Voeg de paprikablokjes toe en laat die even meegaren.
  • Kruid met peper, zout en garam masala. Schep goed om en laat de kruiden even meebakken.
  • Voeg de gare linzen toe en schep om.
  • Strooi de verse abrikozen over de linzen, samen met de peterselie.
  • Bak ondertussen de worstjes op de BBQ tot ze lichtjes gekleurd zijn. Daar dit plantaardige worstjes zijn, hoeven ze niet te garen. Je moet ze enkel opwarmen en wat kleur geven.
  • Ontpit de abrikozen en prik er takjes rozemarijn doorheen. Besprenkel de abrikozen met wat olie en gril ze kort op de BBQ.
  • Serveer de linzensalade met de merguez en gegrilde abrikozen.
TIP:

De Greenway producten kan je vinden bij Delhaize. Er is recent een BBQ assortiment bij gekomen.
Dit recept is 100% plantaardig.
Linzen koop je meestal in bulk. Het is een goed idee om ze goed te wassen, zodat ze stofvrij zijn voor je ze gaat bereiden. Dit doe je in een kom met veel water. Spoel de linzen in de kom water door er met je handen door te gaan. Giet het water af en vul de kom opnieuw met water. Doe dat een paar keer, tot het water helder is.

Reacties