Linguine met scampi in de look

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou van dit soort last minute recepten. We zouden vers gebakken brood eten, maar toen de oudste dochter vroeg of ik "iets warms van de mama" kon voorzien voor haar en haar vriend, dan wist ik dat we pasta zouden eten. Scampi zitten hier standaard in de vriezer, liefst van het darmkanaal ontdaan en gepeld. Ze zijn snel ontdooid (een bak koud water doet wonderen) en je hebt even snel een maaltijd.

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 4 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • enkele chilivlokjes
  • 1 zak scampi, ontdooid
  • peper van de molen
  • zout
  • 100 ml witte wijn
  • 250 gr verse linguine
  • verse bladpeterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat olijfolie smelten in een grote hapjespan.
  • Fruit het sjalotje glazig, zonder het te laten kleuren.
  • Voeg de look toe en laat die mooi zijn smaak afgeven.
  • Kruid met chili.
  • Dep de scampi helemaal droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout.
  • Leg 1/3 van de scampi bij de sjalotjes en laat ze 2-3 min per kant garen.
  • Haal de scampi uit de pan en leg opnieuw 1/3 scampi in de pan. Doe zo verder tot alle scampi gegaard zijn.
  • Blus de pan met de wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Ondertussen kook je de linguine beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Voeg de scampi weer toe aan de pan.
  • Giet de linguine af en hou een pollepel pastakookvocht apart.
  • Meng de linguine onder de scampi.
  • Voeg pastakookvocht toe, om het mengen makkelijker te maken en ervoor te zorgen dat de pasta straks niet gaat kleven.
  • Strooi verse peterselie over je gerecht en schud de pan nog eens goed op.
  • Smakelijk!
TIP:

Werk dit gerecht nog af met het sap en de zeste van 1/2 citroen.
Roer eventueel nog 100 ml culinaire room door dit gerecht.

Reacties