Spaghetti pomodoro

Foto Cathy Van de Moortele
Dit moet een van de makkelijkste recepten zijn: spaghetti en tomaten. Geen uien, geen vlees, gewoon helemaal puur. Dan kan ik je alleen maar adviseren om de beste producten te gebruiken waar je kan aan geraken. Voor mij zijn dat tomaten van Mutti. Ik moet er voor naar Nederland (of ik bestel ze online en laat ze thuis leveren), maar ze zijn het waard. Er moeten in mijn voorraadkast nu toch wel zo'n 30 blikken Mutti tomaten opgeslagen liggen: tomatenpulp, tomatenblokjes, kerstomaatjes, datterini (langwerpige tomaatjes), gepelde tomaten, ... daarnaast ook nog de passata voor fluweelzachte sauzen. Onmisbaar in je voorraadkast en een prima basis om een eenvoudige maaltijd op tafel te zetten.
Dat ik zelf mijn spaghetti maak, dat is nog maar eens een extraatje dat bijdraagt aan een (h)eerlijk gerecht. Verse pasta is zo gemaakt en je hebt er 2x plezier van: bij het maken van de pasta en bij het opeten. En de tevreden gezichten aan tafel? Die neem ik er heel graag bij.

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta op basis van 2 eieren en 200 gr semola de Cecco
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen look, gepeld en geplet
  • enkele takjes verse oregano
  • 1 blik Mutti kerstomaatjes
  • 1 eetlepel Bomba tomatenpuree
  • peper van de molen
  • snuifje zout
  • verse oregano, de blaadjes

Hoe gaan we te werk:

  • Maak de pasta klaar volgens het recept. Laat het pastadeeg afgedekt 30 min rusten.
  • Rol het deeg uit tem setting 7 op de pastamaker van Kenwood (standen gaan van 0-9). 
  • Snij de vellen af op een lengte van 30 cm. De resten van het deeg kneed je weer samen.
  • Bestuif de vellen pasta lichtjes met bloem en laat ze 5 min drogen.
  • Verwissel de pastamaker voor de spaghettimaker.
  • Haal de pastavellen één voor één door de spaghettimaker.
  • Laat de spaghetti drogen op een horizontaal pastadroogrek.
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng die aan de kook.
  • Ondertussen maak je de tomatensaus.
  • Doe de olijfolie in een grote hapjespan en laat die goed warm worden.
  • Leg de tenen look in de olie en laat die mee opwarmen. Zorg dat de look niet verbrandt.
  • Voeg de takjes oregano toe en laat ze hun smaak afgeven aan de olie.
  • Verwijder de look en de oregano en voeg de kerstomaatjes en de Bomba tomatenpuree toe.
  • Laat de saus zachtjes pruttelen.
  • Kruid de saus met peper, zout en verse oregano.
  • Kook de spaghetti al dente.
  • Voeg een pollepel pastakookvocht toe aan de tomatensaus.
  • Meng de spaghetti onder de saus en warm nog even goed door.
  • Verdeel de pasta over 2 diepe kommen.

TIP:

Je kan ook basilicum gebruiken ipv oregano.
Geen idee hoe je zelf pasta moet maken of vind je het niet leuk om te doen? Kies dan een goed merk gedroogde pasta of kijk eens bij de verse pasta's in de koelafdeling van de supermarkt. 

Reacties