Rolbiscuit met rabarber

Foto Cathy Van de Moortele
De rabarber loopt op zijn einde. Van de laatste stengels maakte ik rabarberconfituur en met die confituur heb ik een rolbiscuit besmeerd. Dubbel genieten dus.

Wat hebben we nodig:
  • 600 gr rabarber, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 400 gr fijne griessuiker
  • 200 gr eieren (4 stuks)
  • 150 gr fijne griessuiker
  • 110 gr patisseriebloem
  • 4 gr bakpoeder
  • 3 gr zout
  • 2 gr kaneel
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de rabarberstukjes in een kom en strooi de suiker erover. Laat de kom 2u afgedekt staan in de koelkast.
  • Doe de gesuikerde rabarber in een zware pot, type Le Creuset en breng hem aan de kook.
  • Laat het fruit indikken tot confituurdikte. Schep over in een lage kom en laat volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Klop 4 eieren op tot een luchtig geheel.
  • Voeg de suiker in 3x toe en klop goed op na iedere toevoeging.
  • Klop verder op tot een dikke, lichtgele massa.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder, het zout en de kaneel.
  • Voeg deze ingrediënten in 3x toe aan de natte ingrediënten en spatel ze er luchtig doorheen.
  • Vet een bakplaat lichtjes in met bakspray en bekleed met bakpapier. Vet ook het bakpapier in.
  • Stort het beslag op de plaat en maak de bovenkant mooi effen met een lange spatel.
  • Bak de biscuit 15 - 17 min.
  • Bestuif een propere keukenhanddoek lichtjes met bloemsuiker.
  • Keer de bakplaat om op de keukenhanddoek en verwijder de bakplaat.
  • Laat de biscuit 5 min afkoelen en trek er dan het bakpapier voorzichtig vanaf.
  • Rol de cake met handdoek en al op, te beginnen van de korte zijde.
  • Leg de opgerolde biscuit op een taartrooster en laat hem helemaal afkoelen.
  • Ontrol de biscuit.
  • Besmeer de biscuit met confituur. Laat de randen van de korte zijden vrij.
  • Rol de biscuit op en leg hem met de naad naar beneden op een lang bord.
  • Zet de biscuit een uurtje in de koelkast.
  • Snij de beide uiteinden mooi recht af.
  • Bestuif met bloemsuiker en snij in plakken.
TIP:

Als je geen kaneel lust, kan je die gerust weglaten uit het biscuitbeslag.

Reacties