Aardappel-scampisalade

Foto Cathy Van de Moortele
Op de radio hoor ik dat er warm weer op komst is. Staan de tuinmeubelen al klaar? Met deze aardappel-scampisalade ga je gegarandeerd scoren. Makkelijk om te maken, zeker omdat je gebruik maakt van gepelde garnalen, die ook al van het darmkanaal bevrijd zijn. Laat de scampi even marineren voor gebruik, zodat ze nog extra smaak krijgen.
Als trouwe fan van Gambas@Home, mag ik jullie deze fijne verrassing aanbieden: bij elke bestelling krijg je een gratis zakje gepelde scampi (400 gr) met volgende promocode: HHFREE. Mooi meegenomen toch? De actie loopt tem 30/9/2019 en de code kan bij elke order gebruikt worden. Je hebt alvast een eerste recept om te genieten van deze gepelde garnalen. Genieten maar!

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr gepelde garnalen, ontdooid en drooggedept
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • enkele chilivlokjes
  • snuifje zout
  • 400 gr krieltjes, gewassen
  • 1 laurierblad
  • 3 kerstomaten of kleine trostomaten, in 4 gesneden (ik heb YOOM cherry tomaten gebruikt, die er prachtig uitzien met hun donkerrode/zwarte schilletje en kleurrijke binnenkant)
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 70 gr maïskorrels (uit blik)
  • 1 selderstengel, in fijne brunoise gesneden
  • 50 gr mayonaise
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • verse dille, gesnipperd
  • klein stukje rode ui, gepeld en heel fijn gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de ontdooide garnalen in een kom. Knip ze doormidden, zodat je beetklare stukken garnaal hebt. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Meng de olie met de look, chili en het zout. Giet deze gekruide olie over de garnalen en laat ze 10 min marineren.
  • Stoom de krieltjes gaar boven water met het laurierblad. 
  • Op het laatste voeg je de gemarineerde garnalen toe. Laat ze nog 6 min meestomen.
  • Doe de gestoomde garnalen in een kom. Laat de aardappelen 5 min afkoelen en snij ze dan doormidden. Voeg de aardappelen toe aan de garnalen.
  • Meng de garnalen en aardappelen met de kerstomaatjes, pijpajuin, maïs en selder.
  • Meng de mayonaise met de appelazijn en de olijfolie. Kruid met peper, zout en dille.
  • Schep de dressing door de aardappel-scampisalade en dek af met plastic folie.
  • Laat de salade een uurtje trekken in de koelkast of serveer ze lauwwarm, naar keuze.
  • Werk af met extra takjes dille en de fijne rode uisnippertjes.
TIP:

Niets houdt je tegen om naast de gratis garnalen, de webshop van Gambas@Home eens goed door te nemen. Je vindt er veel soorten vis/schelpdieren die het bestellen waard zijn. Binnenkort mag je nog meer recepten verwachten met producten van op deze website.

Reacties