Pastinaaksoep uit de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele
Tijdens een trip in Berlijn, kwam ik Talitha van Stay Happy Nl tegen. Wat een joviale en leuke meid! Op haar Instagram zag ik een recept voor pastinaaksoep en daar wij helemaal fan zijn van pastinaak... inderdaad! Dit is mijn versie.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gepeld en grof gehakt
  • 1 teen look, gepeld en grof gehakt
  • 3 pastinaken (zo'n 500 gr samen), geschild en in stukjes gesneden
  • 1,2 liter bouillon, heet
  • 150 ml culinaire room
  • 2 eetlepels mosterd
  • een halve eetlepel vloeibare honing
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de olie in de kan van de soupmaker en zet het deksel erop. Laat de olie goed warm worden op de Sauteerfunctie.
  • Voeg de ui en look toe, deksel erop en enkele min laten sauteren.
  • Voeg de pastinaak toe en sauteer ze gedurende een 3-tal min.
  • Voeg de hete bouillon, de room, mosterd en honing toe.
  • Kies voor de Smooth functie, 4 pers en laat de soupmaker zijn werk doen.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Lekker met wat peterselieolie of gefrituurde pastinaakchips.

Reacties