Kaasbroodjes

Foto Cathy Van de Moortele
De gekende worstenbroodjes moeten vandaag plaats ruimen voor een knapperig en smeuïg gevuld kaasbroodje. Ik had op Instagram een foto zien voorbijkomen van lekkere kaasbroodjes en ik dacht meteen aan de Tartiflette die nog in mijn koelkast op een bestemming wachtte. Bladerdeeg zit hier altijd in de vriezer. Je hoort me al komen.... Dit is mijn eigen versie van de broodjes die me trek deden krijgen in deze warme hap.

Wat hebben we nodig:
  • 25 gr vetstof
  • 30 gr vloeiende bloem
  • 100 gr volle melk
  • 100 gr water
  • 150 gr tartiflette, in blokjes gesneden
  • snuif cayennepeper
  • 1 koffielepel Tierenteyn mosterd
  • 400 gr bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • Parmezaanse kaas
  • peterselie, fijngesnipperd
  • sesamzaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de vetstof smelten in een steelpan.
  • Roer de bloem door de vetstof tot een droge massa.
  • Voeg de helft van de melk toe en roer goed tot een gebonden roux.
  • Voeg de rest van de melk en het water in deeltjes toe, zodat je goed kan kloppen en er geen klontertjes in de saus zitten.
  • Laat de kaas wegsmelten in de saus.
  • Kruid met cayennepeper en mosterd.
  • Stort de dikke kaassaus in een schaaltje en dek af met plastic folie. Laat de saus opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en zet een bakplaat bekleed met aluminiumfolie klaar.
  • Rol het bladerdeeg dun uit en steek er 20 rondjes uit.
  • Leg op 10 rondjes een hoopje opgesteven kaassaus.
  • Besmeer de randjes van elk rondje met wat losgeklopt ei.
  • Dek af met een tweede rondje. Druk de randjes goed aan, zodat de kaas er niet uit kan tijdens het bakken.
  • Bestrijk de bovenkant van alle rondjes met wat ei.
  • Rasp wat Parmezaanse kaas boven de broodjes, strooi er wat peterselie en sesamzaadjes over.
  • Maak enkele sneetjes in de bovenkant van de broodjes, met een scherp mesje. Op die manier kan de stoom weg en zullen de broodjes niet gaan rijzen in de oven.
  • Bak de broodjes 20 min op 180°C.
TIP:

Hou er rekening mee dat de vulling van de broodjes heel erg heet kan zijn als ze net uit de oven komen. U bent gewaarschuwd.

Reacties