Italiaanse tomatensaus

Foto Cathy Van de Moortele
Heerlijk, zo'n zelfgemaakte tomatensaus die je zachtjes laat pruttelen op een laag vuurtje. Ik heb ze recent gemaakt, om te serveren over ravioli met vleesvulling. Zalig!

Wat hebben we nodig:
  • 60 ml extra virgin olijfolie
  • 1 teen look, gepeld
  • enkele chilivlokjes
  • 1/2 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 koffielepel gedroogde basilicum
  • snuif zout
  • 1 ui, gepeld en grof gehakt
  • 2 blikken tomatenstukjes
  • snuifje suiker
  • peper en zout
  • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 gr boerenboter
Hoe gaan we te werk:
  • Neem een zware pot, type Le Creuset en doe daarin de olie, look, chili, oregano, basilicum, zout en uien.
  • Zet de pot op het vuur en warm hem langzaam op. 
  • Op een medium vuur laat je de uien langzaam zacht worden.
  • Gooi de teen look weg.
  • Eens de uien zacht zijn, voeg je de tomatenstukjes toe.
  • Breng de saus aan de kook, zet er een deksel op en laat de saus op een zacht vuurtje pruttelen.
  • Na een uurtje voeg je de suiker toe en kruid je af met peper en zout.
  • Roer de kaas en boter door de saus.
  • Mix de saus glad met een hoge snelheidsstaafmixer en warm ze nog even door.
  • Serveer deze saus over pasta, bij gehaktballetjes, rundertong, ..
TIP:

Kies voor een kwaliteitsmerk tomatenstukjes, zoals Mutti. Goede producten zorgen voor een goed eindresultaat.
Kies lekkere olijfolie, want tenslotte maak je wel een lekkere tomatensaus.

Reacties