Puree van aardpeer

Wat hebben we nodig:
- 400 gr aardpeer, geschild en in gelijk stukken gesneden
- 75 gr boter
- 50 ml room
- het sap van 1/2 citroen
- peper en zout
- Kook de aardperen gaar in ruim, gezouten water.
- Giet de aardperen af en schud ze op, zodat overtollig vocht nog weg kan.
- Stamp de aardperen met de boter en voeg dan de room toe om een smeuïge puree te bekomen.
- Werk af met citroensap en kruid met zout en peper van de molen.
Dit kan een feestelijk bijgerecht zijn. Je kan bijvoorbeeld grote aardappelen halveren en koken in de pel. Haal het kruim uit de aardappelen en vul de aardappelschillen weer op met de aardpeer puree. Je fopt je gasten maar je trakteert hen tegelijk op iets wat ze allicht nog niet kenden. Het aardappelkruim kan je dan weer gebruiken om gebakken pureeburgertjes van te maken.
Reacties